Vakantie met gezinnen

Naast ontspanning leren de gezinnen nieuwe mensen uit hun buurt kennen.

Bekijk de website House of Hope

Samen herinneringen maken

In Rotterdam-Zuid is veel armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek. Juist daar is House of Hope gevestigd om mensen te ondersteunen en herstel te brengen in het gewone leven. House of Hope werkt relatiegericht en vandaaruit is het idee ontstaan voor een gezamenlijke vakantie van gezinnen én hun begeleiders.

13 gezinnen en hun begeleiders gaan een midweek op vakantie. In totaal gaat het om 64 personen, waarvan 38 kinderen. Ze verblijven in een groepsaccommodatie op landgoed Ten Vorsel. Dit landgoed is eigendom van Maatschappij van Welstand. De vakantie is specifiek voor gezinnen in een armoedesituatie die al jaren niet of nauwelijks op vakantie gaan en waarop de afgelopen corona-periode behoorlijke impact heeft gehad. De vaste begeleiders van de gezinnen gaan mee op vakantie. Er zijn gezamenlijke ontspannende activiteiten en daarnaast werken ze met elkaar aan het versterken van hun netwerk 

In Nederland voel ik mij alleen met mijn kinderen, maar hier met deze vakantie voel ik ‘samen’. Het voelt thuis.

Waarom wij dit project steunen

 

Maatschappij van Welstand ondersteunt vakanties voor mensen in een kwetsbare positie die georganiseerd worden op het eigen landgoed Ten Vorsel.   

Toekenning: 3.000

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Bekijk alle projecten
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen