De Moerhoeve

Bijzondere gebouwen
Kloetinge

Bewoners krijgen begeleiding bij praktische dingen zoals omgaan met geld, boodschappen doen en dagbesteding.

Zorgboerderij De Moerhoeve

Hun ziel en zaligheid hebben Wout van Oostrum en zijn vrouw Wil Gerritsen gestoken in de verwezenlijking van hun droom: een zorgboerderij waar hun zoon en anderen begeleid zouden kunnen wonen. Zorgboerderij De Moerhoeve in het Zeeuwse Kloetinge is sinds 2001 een feit.

Samenwerking Maatschappij van Welstand

Gezien de leeftijd van het echtpaar Van Oostrum zochten zij naar een geschikte partij die de Moerhoeve kon overnemen. Maatschappij van Welstand kent Wout van Oostrum al vanaf zijn jeugd: zijn ouders verhuisden in 1936 vanuit Putten naar een van haar pachtboerderijen in Noord-Brabant. De toekomst is veiliggesteld, dankzij het feit dat Maatschappij van Welstand het stokje heeft overgenomen. De familie van Oostrum heeft het grootste deel van de Moerhoeve geschonken aan de vereniging.

Nieuw concept van begeleid wonen

Voor hun zoon en voor de toekomst van anderen ontwikkelde het echtpaar een nieuw concept: een appartementengebouw met bedrijfsruimte met zorg op maat voor de bewoners, in een agrarische omgeving. Ze kochten in 2000 zesduizend vierkante meter grond en gingen aan de slag. Het complex bestaat uit negen appartementen waar de bewoners met grote mate van zelfstandigheid kunnen wonen. De begeleiding wordt verzorgd door Weerwerk. Een echte boerderij is de Moerhoeve niet, maar de architect heeft wel geprobeerd het pand naar Zeeuws model te ontwerpen en ‘het Zeeuws aan te leggen’.

 

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen