Bijbelvereniging

“Wij willen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen een bijbel aanbieden op hun eigen niveau.”

Bekijk website Bijbelvereniging

Kinderkleurbijbels voor gevluchte Oekraïense kinderen

Vanwege de oorlog in Oekraïne en de vele Oekraïense vluchtelingen in de Nederland is de vraag naar Oekraïense (kinder)bijbels enorm toegenomen. De Bijbelvereniging vraagt specifiek aan Maatschappij van Welstand om financiering voor het drukken en verspreiden van 1.000 kinderkleurbijbels. Het recreatieve element van kleuren en Bijbelverhalen (horen voor)lezen is een vorm van zorgverlening en kan helend werken voor de getraumatiseerde kinderen. Het geeft hen bovendien rust en afleiding

Waarom wij dit project steunen

Omdat de aanvraag specifiek gericht is op kinderbijbels, sluit dit goed aan bij ons focuspunt Onderwijs. Daarin maakt Maatschappij van Welstand het mogelijk dat juist jongere generaties de waarden en verhalen uit de bijbel leren ontdekken. Bovendien heeft de Bijbelvereniging met deze uitgave een kwetsbare groep kinderen voor ogen.

Toekenning: € 5.900

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Kaart Utrecht (14) Noord-Brabant (6) Zeeland (4) Limburg (4) Gelderland (7) Groningen (4) Drenthe (5) Friesland (5) Flevoland (3) Overijssel (4) Zuid-Holland (14) Noord-Holland (6)
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen