Renovatie Oosterparkkerk

De Oosterparkkerk is grondig hersteld en verbouwd, zodat de kerkgemeenschap zijn kerkelijke en maatschappelijke functie in de komende jaren weer kan faciliteren.

Bekijk de website

Renovatie, verbouwing en verduurzaming

De Oosterparkkerk is gebouwd in 1902 als Doopsgezinde gemeente en sinds 1975 in gebruik door de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Amsterdam.  Sinds 1995 was er geen groot onderhoud meer uitgevoerd. Naast renovatie is het ook wenselijk sanitair, keuken en liturgisch centrum te vernieuwen, CV-ketel te vervangen en isolatie te verbeteren.

Over het project

De renovatie gaat om groot onderhoud: schilderwerk, vervanging van leiding- en elektrawerk en verlichting, het herstellen van de monumentale vloer en het herstellen van 6 glas-in-loodramen. Daarnaast zijn de keuken en toiletten vervangen en is het liturgisch centrum opnieuw ingericht. Ook is de toegankelijkheid voor minder validen verbeterd met o.a. een plateaulift. Het gebouw is ook verduurzaamd, met voorzetramen bij de glas-in-loodramen en bodemisolatie.

Oosterparkkerk uit 1902 met monumentale status: dat is het waard om goed te onderhouden, zodat het goed bruikbaar en toegankelijk is voor iedere Amsterdammer.

Waarom wij dit project steunen

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Amsterdam-Centrum heeft onvoldoende middelen om de renovatie helemaal zelf te bekostigen. Een aanvullende reden is dat verduurzaming onderdeel is van de vernieuwing- en verbouwingsplannen.    

Geen doorslaggevend criterium, maar wel een pluspunt in de beoordeling: het kerkgebouw wordt ook verhuurd aan een Chinees en en Spaans kerkgenootschap.

Toekenning: € 25.000

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Kaart Utrecht (14) Noord-Brabant (6) Zeeland (4) Limburg (4) Gelderland (7) Groningen (4) Drenthe (5) Friesland (5) Flevoland (3) Overijssel (4) Zuid-Holland (14) Noord-Holland (6)
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen