Restauratie kerk en orgel

De protestantse- of Bagijnenkerk Grave is een unieke, sfeervolle kerk in de historische vestingstad Grave.

Bekijk de website protestantse gemeente Grave

Plaats en ruimte voor de protestantse gemeenschap van Grave en omstreken

Midden in de historische stad Grave staat de Bagijnenkerk, een 500 jaar oud kerkgebouw, eigendom van de Protestantse Gemeente Grave. Al honderden jaren gaan in dit rijksmonument gelovigen op zoek naar de zin van het leven, naar de kern van het geloof. Tegenwoordig biedt de kerk plaats en ruimte aan de protestantse gemeenschap van Grave en omstreken.
Er is groot onderhoud nodig: de dakgoot en de dakpannen zijn aan vervanging toe en ook het monumentale Tits orgel verkeert in slechte staat. De kerkelijke gemeente kan dit niet alleen bekostigen.

Waarom wij dit project steunen

Wij ondersteunen restauratie van kerkgebouwen omdat een plek om samen te komen belangrijk is voor een geloofsgemeenschap. Daarnaast is een kerkgebouw een zichtbare aanwezigheid van een geloofsgemeenschap in een dorp, stad of wijk.

Hoewel deze kerkelijke gemeente klein is, voldoet zij aan de eis van vitaliteit en wil ze ook haar rol te midden van de samenleving vorm te geven.

Toekenning: € 16.000

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Bekijk alle projecten
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen