The InnBetween

“A home away from home

Bekijk de website The InnBetween

Een tweede thuis voor studenten in Maastricht

The InnBetween streeft ernaar een tweede thuis te zijn voor studenten in Maastricht: een gemeenschap van liefde en zorg voor elkaar. Er zijn gezamenlijke maaltijden, workshops, meditatie en yoga, counselling en projecten voor vluchtelingen.

The InnBetween is een gemeenschap van studenten voor de studenten Maastricht. Er zijn twee betaalde counselors die ook studentenpastoraat bieden. Daarnaast zijn er nog een aantal ondersteunende deeltijdfuncties. Maar veel van de activiteiten van The InnBetween worden ook gedragen door de studenten zelf. Zingeving en spiritualiteit is een belangrijke rode draad in de activiteiten, maar ook allerlei andere vormen van ontmoeting, samen eten, workshops over duurzaamheid, kunst, rouw etc, en maatschappelijke projecten. Het Refugee Project Maastricht is ook vanuit The InnBetween ontstaan en heeft verschillende activiteiten die verbinding maken tussen vluchtelingen, de stad en haar inwoners. Er zijn veel internationale studenten in Maastricht die hun ‘home away from home’ vinden bij The InnBetween. In totaal bezoeken ongeveer 2.000 studenten de activiteiten van de InnBetween (op een studentenpopulatie van ongeveer 25.000).  

Waarom wij dit project steunen

In Maastricht is vanuit het studentenpastoraat een mooie dynamische gemeenschap ontstaan. Maatschappij van Welstand heeft dit project in de afgelopen jaren van harte ondersteund. The InnBetween bouwt aan een duurzaam financieringsmodel waardoor er (minder) fondsen nodig zijn, maar dit is door corona-omstandigheden vertraagd. Daarom ondersteunen wij dit project nogmaals, afbouwend over 2023 – 2025.   

Toekenning: € 30.000 (verdeeld over 3 jaar) 

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Bekijk alle projecten
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen