Wegen met zegen

Pelgrimsroute in de Betuwe: spiritualiteit, natuur en cultuur.

Bekijk website Wegen met Zegen
Bekijk website Stichting Damiano

Pelgrimsroute door de Over-Betuwe

Het project betreft de ontwikkeling en realisatie van Pelgrimsroute Over-Betuwe ‘Wegen met Zegen’: 10 etappes van 15 km, voor wandelaars en fietsers. De route is niet zomaar een wandeling door het mooie Betuwse landschap, het is een pelgrimstocht en neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en voor hen wie je lief zijn. Stichting San Damiano organiseert ook groepsbijeenkomsten voor de pelgrims.

Wegen met Zegen is een oecumenisch initiatief van de Protestantse Streekgemeente 4-plek, de pioniersplek pleisterplaats Ressen, de Rooms-Katholieke Parochie Maria Magdalena en het Pelgrimshuis in oprichting van de Stichting San Damiano. Het project verbindt deze lokale kerken op energieke wijze met elkaar, en ook de andere deelnemende PKN-kerken uit de Over-Betuwe zijn op enthousiaste wijze betrokken.

Waarom wij dit project steunen

Maatschappij van Welstand financiert dit project omdat de kerken in de regio Over-Betuwe enthousiast samenwerken en met dit initiatief zinvol en duurzaam toerisme mogelijk maken. De nieuwe verbindingen geven geestkracht tot meer kerkelijke samenwerking in de regio.

Toekenning: € 5.000

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Kaart Utrecht (14) Noord-Brabant (8) Zeeland (4) Limburg (4) Gelderland (8) Groningen (4) Drenthe (5) Friesland (5) Flevoland (3) Overijssel (5) Zuid-Holland (19) Noord-Holland (8)
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen