Zin in Peize

Zin in Peize is voor iedereen, en door iedereen. Voor mensen uit alle windstreken, die iets willen doen met zingeving, religie, voor wie bewust in het leven staat en graag anderen ontmoet die dat ook doen of willen.

Bekijk website ZiP

De plek voor zingeving, spiritualiteit en ontmoeting

De pioniersplek Zin in Peize [ZiP] is een initiatief van de Oecumenische kerk in Peize en organiseert activiteiten voor iedereen die iets wil doen met zingeving of religie, bewust in het leven staat en graag anderen ontmoet die dat ook doen. Een ontmoeting met anderen, muziek, dans, discussie of een lezing. Zo kun je groeien of je laten inspireren.

ZiP is op te vatten als een glazen serre aan de kerk van Peize; met een deur vanuit de kerk naar ZiP, en een buitendeur. Beide deuren staan uitnodigend open. Het maakt niet uit vanwaar men binnenkomt. Iedereen is gelijk en van harte welkom. De overtuiging is dat ieder mens van nature een spiritueel/religieuze aanleg en openheid heeft. De (levens)kunst is die op geheel eigen wijze te laten bloeien.

Waarom wij dit project steunen

Maatschappij van Welstand steunt deze pioniersplek omdat zij zoeken naar een nieuwe vorm van kerk-zijn die past bij deze tijd. Ze zijn ook onderdeel van de Leergemeenschap Pionieren zoals dit wordt gefaciliteerd door het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland. Daarbij voldoen ze ook aan onze andere criteria voor pioniersplekken (pioniersplan, kernteam, zendende gemeenten etc).

Toekenning: € 9.000 (verdeeld over drie jaar)

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Kaart Utrecht (14) Noord-Brabant (6) Zeeland (4) Limburg (4) Gelderland (7) Groningen (4) Drenthe (5) Friesland (5) Flevoland (3) Overijssel (4) Zuid-Holland (14) Noord-Holland (6)
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen