Pioniersplekken

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland ontstaan al meer dan 15 jaar pioniersplekken: nieuwe vormen van kerk-zijn voor mensen die niet (meer) naar de kerk gaan. Intussen zijn ook andere partijen, zoals de Christelijke Gereformeerde Kerken en Intercultural Church Plants, betrokken. Wij zijn een vaste partner van deze pioniersplekken. Als onderdeel daarvan geven we soms een financiële bijdrage, volgens vaste afspraken met de andere partijen.
Wij zien sterk de meerwaarde van het leren van elkaars ervaringen via de Leergemeenschap Pionieren. Eventuele steun aan pioniersplekken geldt dus alleen voor pioniersplekken die deel zijn van de Leergemeenschap Pionieren.
Andere pionierende initiatieven kunnen een reguliere subsidieaanvraag indienen (zie ‘versterking en vernieuwing van kerkgemeenschappen) met de daarvoor geldende criteria.

Besluittermijn

Ons beoordelingsproces duurt ongeveer 3 maanden. Er zijn geen vaste vergadermomenten.

Toetsingscriteria

  • deel van Leergemeenschap Pionieren
  • volgens vaste afspraken zoals over de bijdrage van de zendende kerk en getekende samenwerkingsovereenkomst

Benodigde documenten

  • pioniersplan (of vervolgplan)
  • startbesluit (of vervolgbesluit)
  • getekende samenwerkingsovereenkomst

Via onderstaande knop kom je in het aanvraagportaal. Vraag je voor het eerst aan bij Maatschappij van Welstand? Registreer je dan als nieuwe aanvrager.
Heb je al een account bij Maatschappij van Welstand of bij (voorheen) protestantsefondsen.nl? Dan kun je die gebruiken om in te loggen.

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen