Commissie Kerken op bezoek in Almere

Commissie Kerken is bezig om explicieter beleid te vormen over financiële bijdragen aan interculturele kerken en migrantenkerken. Naar schatting zijn er momenteel meer dan 1 miljoen christenen met een migratieachtergrond in Nederland en meer dan 1.000 migranten/interculturele kerken. Dit zien we nog niet weerspiegeld in de aanvragen. Wel hebben wij contact met een aantal organisaties die zich inzetten voor interculturele en migrantenkerken en intercultureel geloven.

Vanuit onze behoefte om een beter beeld te krijgen wat speelt binnen deze geloofsgemeenschappen, zijn de leden van de commissie Kerken op bezoek geweest bij Grace Ambassadors en de christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere. Maatschappij van Welstand ondersteunt Grace Ambassadors, een startende geloofsgemeenschap gericht op Engelstaligen, die werkt vanuit De Wegwijzer. Deze kerk is ontstaan omdat betrokkenen van een lokaal missionair initiatief moeilijk aansluiting vonden met traditionele kerken in de omgeving. De Wegwijzer staat nauw in verbinding met verschillende lokale denominaties en met de burgerlijke gemeente Almere. Zij hebben hierin hun plek gevonden. Kerkdiensten zijn er in verschillende delen van Almere, maar centraal is er sinds een paar jaar een modern multifunctioneel gebouw met kerkzaal, kantoren, ontmoetingsruimtes, restaurant, kinderopvang en kleine boekwinkel. Opvallend was het DHL-afhaalpunt (voor pakketjes) in het kerkgebouw. Hierdoor komen mensen uit de hele buurt binnen. Mooi!

Het was een inspirerende ontmoeting die ook voor het vormen van beleid rondom interculturele kerken weer nieuwe aanknopingspunten biedt.

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen