Samen met R3NEW jouw wijk in bloei

Veel christenen herkennen zich in het verlangen van betekenis te zijn in hun eigen straat of buurt. In plaats van ieder voor zich achter zijn eigen voordeur dragen ze graag bij aan meer samenzijn en onderlinge verbinding. Maar hoe pak je dit aan en hoe vind je mensen die ook dit verlangen hebben? Hiervoor heeft R3NEW #koninkrijkinjewijk ontwikkeld. Met dit initiatief worden christenen geholpen een laagdrempelige buurtactiviteit te organiseren, om de verbinding met de buren te versterken. Als er meer christenen uit eenzelfde buurt zich aanmelden, worden zij óók met elkaar in contact gebracht, zodat zij samen kunnen optrekken.  

 R3NEW heeft diverse praktische hulpmiddelen (o.a. video’s, webinars, inspirerende artikelen) die je verder kunnen helpen om buurtactiviteiten op te zetten. Inmiddels zijn er al 140 initiatieven door heel Nederland. Ben je benieuwd of R3NEW ook in jouw buurt actief is? Kijk dan hier 

Doorgroeien naar een wijkcommunity 

Voor degenen die vanuit deze actie meer willen doen, of al langer rondlopen met een idee van het starten van een wijkcommunity, heeft R3NEW een vervolgaanbod ontwikkeld. Voor de eerste stap is een E-book gemaakt. Hierin staan de zeven essenties van wijkcommunities en een aantal praktische oefeningen. Dit is gratis te downloaden vanaf de website. 

Teams die daadwerkelijk willen starten met een wijkcommunity kunnen een 3-jarige praktische training volgen, waarin zij worden begeleid tot een zelfstandige wijkcommunity. Tijdens de training trekken de verschillende teams met elkaar op, waarbij ze ervaringen uitwisselen en elkaar bemoedigen. Dit werkt enorm inspirerend en opbouwend.

Wijkcommunity Hoogkerk

Tim Mulder is betrokken bij de wijkcommunity Hoogkerk (Groningen) die inmiddels 1 ½ jaar bestaat. De kerngroep bestaat uit 40-50 personen die zich actief in de wijk inzetten. Zo is er wekelijks straatvoetbal voor jongeren, tweewekelijks een bootcamp/buiten fitness voor volwassenen en wekelijks activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Momenteel wordt gekeken om buurtmaaltijden te organiseren. Onlangs nam Tim met een aantal teamleden deel aan de eerste teamtraining. “De kracht van een wijkcommunity zit hem in persoonlijke contacten. Dat werkt met trainingen net zo: een onlinetraining heeft veel minder impact dan fysiek met meerdere teams ervaringen uitwisselen, leren van de missers en genieten van de mooie ervaringen. Dat is de tijdsinvestering dubbel en dwars waard”. 

Impact jubileumdonatie

R3NEW is een pioniersorganisatie die inmiddels zes wijkcommunities heeft opgestart. De wens is om op te schalen zodat in het hele land communities ontstaan. R3NEW is een van de winnaars van de extra jubileumdonaties die Maatschappij van Welstand vorig jaar ter beschikking stelde aan veelbelovende projecten met een vitaliserend, innovatief en duurzaam karakter. Met deze jubileumdonatie kan R3NEW in de komende jaren daadwerkelijk de uitbreiding realiseren: Geloven in actie!  

Dankzij de bijdrage kan de praktische communitytraining tegen een betaalbaar tarief aan de teams worden aangeboden. Als nieuwe organisatie werkt R3NEW de komende jaren ook aan het vergroten van de naamsbekendheid en investeert zij in uitbreiding van het aanbod, zoals e-books, webinars en het doorontwikkelen van #koninkrijkinjewijk.  

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen