Commissie Samenleving bezoekt Inloophuis Dieren

Wat betekent Fonds Franciscus voor inloophuizen? Commissie Samenleving ging op onderzoek uit in Dieren. 

In een voormalige kleuterschool vormt inloophuis Dieren het kloppend hart van de wijk. Elke dag kunnen wijkbewoners terecht voor koffie-ochtenden, maaltijden, gesprekken over levensvragen of een nijpende financiële situatie. Ook is er een veelheid aan creatieve activiteiten die door en voor bezoekers van het inloophuis wordt georganiseerd. Het inloophuis is deelnemer van ondersteuningsprogramma Fonds Franciscus voor inloophuizen, een initiatief van Kansfonds waarin Maatschappij van Welstand participeert. Voor meer informatie klik hier>>>

Op 8 mei stonden de deuren van het inloophuis open voor een hartelijke ontvangst van de Commissie Samenleving. Een aantal gedreven bestuursleden vertelde over de kansen en uitdagingen van het inloophuis. En wat de training, begeleiding en financiering van Fonds Franciscus daarin voor hen betekent. Door het programma van Fonds Franciscus hebben ze meer inzicht gekregen in de betekenis van het inloophuis voor de bezoekers. Vanuit deze kennis kunnen ze belangrijke kansen benutten voor nieuwe zinvolle activiteiten, om het imago van het inloophuis te verbeteren en nieuwe bronnen voor fondswerving aan te boren. In het trainingsprogramma hebben ze ook goede handvatten gekregen om het vrijwilligersbeleid te versterken. 

Het was bijzonder waardevol om een kijkje achter de schermen te krijgen. Het enthousiasme van de bestuursleden om een thuis voor kwetsbare wijkbewoners mogelijk te maken was heel inspirerend. 

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen