Groen denken en doen – financiële steun voor (nieuwe) groene kerken

Plannen om samen met je kerk groene stappen te zetten, maar een financieel steuntje in de rug nodig? Maatschappij van Welstand start met een regeling die jou en de mensen in je kerk helpt om van droom naar werkelijkheid te komen. “Kerken hebben een voortrekkersrol als het gaat om duurzaamheid. Naast het verkleinen van hun CO2-voetafdruk, gaat het ook over zingeving, leven van genoeg, barmhartigheid, rechtvaardigheid en een leven in verbinding met elkaar en alles wat leeft.”

Met deze actie ‘Groen denken en doen‘ wil Maatschappij van Welstand in 2024 lokale groene kerken stimuleren om een volgende stap te zetten op het gebied van duurzaamheid.

Regeling in het kort

Het gaat om projecten die gericht zijn op het vergroten van bewustwording en het stimuleren van groener gedrag van gemeenteleden en betrokkenen. Maar denk ook aan initiatieven waar de lokale kerk de kartrekker is in een duurzaam project voor de samenleving. Of bijvoorbeeld waar een kerk haar pachtgrond innovatief en duurzaam wil inrichten voor het dorp, maar er opstartkosten gemaakt worden voordat aanvullende subsidies kunnen worden aangevraagd.

  • De aanvragende kerk is aangesloten bij GroeneKerken of wil dit doen.
  • De aangevraagde bijdrage is min. €1.000 en max. €10.000 per jaar, eenmalig of met een maximale duur van drie jaar.
  • Het plan moet gedragen worden door de kerkenraad/kerkbestuur.
  • Geen strenge vermogenstoets of beperking van onze bijdrage tot 10%.
  • We verwachten wel een eigen bijdrage van de kerkelijke gemeente.

Meer informatie en aanvraag starten? Klik hier>>

Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen