Rolstoelbus

Meer informatie over aanvragen persoonlijke ondersteuning/hulpmiddelen vind je hier >>

Veilig als gezin op pad

De familie R. bestaat uit vader, moeder en drie kinderen. Twee van de drie kinderen blijken dezelfde spierziekte te hebben en zullen op den duur volledig rolstoelafhankelijk worden. Nu kan de familie nog met hun gewone personenauto op pad voor de vele ziekenhuisafspraken of familiebezoek. Binnenkort kan dat niet meer, dan is de auto te klein en daarom is er een rolstoelbus nodig. Het gezin heeft een minimuminkomen, en kan onmogelijk sparen voor een dergelijke grote aanschaf. Vanuit de WMO van hun woonplaats is een vergoeding voor aanpassingen van de bus toegekend. Voor aanvullende financiering dient MEE een aanvraag in bij Maatschappij van Welstand.

Waarom wij deze aanvraag steunen

Maatschappij van Welstand helpt gezinnen met een minimuminkomen met een bijdrage voor een rolstoelbus om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Voor deze aanvraag wordt een garantiebijdrage van € 1.250 toegekend.

Ruimte geven om te delen

Wij willen actief bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron. Met onze leden en partners werken wij samen aan een hoopvolle toekomst.

Bekijk alle projecten
Meer weten? Steunen Pacht & grond Brochure(s) aanvragen